Escom door expansie op verlies

Escom, de nummer acht in West-Europa op PC-gebied, heeft de agressieve expansie-politiek met een verlies van 125 miljoen mark moeten bekopen.

Het door Duitse banken en groot-aandeelhouders geredde bedrijf probeert zijn geluk nu in de hogere marktsegmenten. De slechte financiële resultaten werden veroorzaakt door een veel te optimistische prognose van de kerstverkopen in Duitsland, overhaaste uitbreiding van het filialen-net in Engeland en de herlancering van Commodore en Amiga als merk.
Bovendien is de concurrentie bij de PC's ongemeen fel, waardoor de marges verder ineenkrimpen. De flauwte op de Duitse markt heeft Escom extra zwaar getroffen, omdat relatief grote voorraden onderdelen worden aangehouden. Het imago van Escom heeft ook een behoorlijke knauw gekregen, toen een onderzoek onder 20.000 lezers van het blad PC Welt uitwees dat Escom het slechtste scoort van de tien best verkochte PC-merken in Duitsland, als het gaat om betrouwbaarheid en de onderhoudsdienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.