Algemene acceptatie Miniature Card

Een groot aantal producenten van consumentenelektronica wil zich houden aan de specificaties van een nieuwe geheugenkaart die op de markt komt.

Deze zogeheten Miniature Card kan worden gebruikt voor het opslaan en uitwisselen van grafische informatie, tekst en geluid. De Miniature Card wordt de kleinste geheugenkaart tot nu toe en zal worden toegepast in allerlei elektronische apparaten, zoals digitale camera's, draadloze telefoons, zakcomputers en opnameapparatuur. De kaart meet ongeveer 4 bij 3 centimeter, is 3,5 millimeter dik en kan tot 64MB aan flash-, dram- of rom-geheugen bevatten.
Tot de bedrijven die de kaart ondersteunen, behoren Advanced Micro Devices, Fujitsu, Intel, Micron Technology, Sharp, Compaq, Hewlett-Packard, General Magic, Konica, Microsoft, Nokia Mobiel Phones, Olympus Optical Company en Philips Electronics. Zij hebben toegezegd produkten te ontwikkelen die zijn gebaseerd op de specificaties zoals die zijn opgesteld door Miniature Card Implementers Forum. Brede acceptatie van de ontwikkeleisen maakt straks de uitwisseling van gegevens tussen draagbare consumentenelektronica en PC's mogelijk, aldus het forum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.