Managed hosting door True

Nederland bij toppers Europese IT-markt

 

De Europese markt voor informatietechnologie en telecommunicatie heeft vorig jaar de sterkste groei sinds vijf jaar laten zien. In West- en Oost-Europa nam de marktomvang met 8,3 procent toe tot 629 miljard gulden.

Aan hardware werd 8,8 procent meer uitgegeven. Dat is aardig wat meer dan in 1994, toen de groei op 5,4 procent uitkwam. De bestedingen aan software namen met 8,9 procent toe. Aan IT-produkten en -diensten werd 292 miljard gulden uitgegeven. Dit blijkt uit cijfers van het 'European Information Technology Observatory' (Eito).
Telecommunicatie slokte zo'n 337 miljard gulden op. De markt voor telecommunicatie-diensten groeide met 10,1 procent. Spectaculair was de groei bij de netwerkdiensten (15,7 procent). Het succes van Internet en elektronische post droeg hier sterk aan bij. De verwachting is dat dit marktsegment ook dit jaar tot de sterkste groeiers zal behoren.
Tussen de Europese landen waren de verschillen in groei groot. Nederland behoort met 15 procent groei tot de toppers. De gunstige cijfers voor Nederland zijn ondermeer te verklaren uit de investeringen van nieuwe telecommunicatie-ondernemingen zoals Libertel en de groei van het telefoonverkeer. Voor dit jaar wordt voor Nederland een algemene marktgroei verwacht van 8,5 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/199485). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×