Nederland bij toppers Europese IT-markt

De Europese markt voor informatietechnologie en telecommunicatie heeft vorig jaar de sterkste groei sinds vijf jaar laten zien. In West- en Oost-Europa nam de marktomvang met 8,3 procent toe tot 629 miljard gulden.

Aan hardware werd 8,8 procent meer uitgegeven. Dat is aardig wat meer dan in 1994, toen de groei op 5,4 procent uitkwam. De bestedingen aan software namen met 8,9 procent toe. Aan IT-produkten en -diensten werd 292 miljard gulden uitgegeven. Dit blijkt uit cijfers van het 'European Information Technology Observatory' (Eito).
Telecommunicatie slokte zo'n 337 miljard gulden op. De markt voor telecommunicatie-diensten groeide met 10,1 procent. Spectaculair was de groei bij de netwerkdiensten (15,7 procent). Het succes van Internet en elektronische post droeg hier sterk aan bij. De verwachting is dat dit marktsegment ook dit jaar tot de sterkste groeiers zal behoren.
Tussen de Europese landen waren de verschillen in groei groot. Nederland behoort met 15 procent groei tot de toppers. De gunstige cijfers voor Nederland zijn ondermeer te verklaren uit de investeringen van nieuwe telecommunicatie-ondernemingen zoals Libertel en de groei van het telefoonverkeer. Voor dit jaar wordt voor Nederland een algemene marktgroei verwacht van 8,5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.