Océ en Intergraph slaan handen ineen

Océ en het Amerikaanse Intergraph gaan nauw samenwerken op het gebied van systemen voor maken van technische tekeningen, zogenaamde Engineering Systems.

Deze marketingovereenkomst stelt beide ondernemingen in staat betere digitale print- en plotsystemen aan te bieden aan gebruikers van systemen voor cad- (computer aided design) en edms (electronic document information systems). Intergraph Software Solutions zal aan Océ speciaal hiervoor ontwikkelde drivers en produktiviteitverhogende software leveren. Deze zullen worden gebruikt in de 9800-serie digitale copier/printers van Océ, bestemd voor het hoge-volumesegment in de tekenkamer-markt. Verder is het de bedoeling dat Integraph de Océ 9800 aan zijn eigen klanten gaat aanbieden.
Océ is van oudsher sterk op het gebied van reprografische printers. Op de wereldwijde markt voor tekenkamer-apparatuur domineert de Venlose onderneming met een aandeel van 25 procent. Onlangs nam Océ de printerdivisie van Siemens Nixdorf over. Intergraph is een van de zelfstandige ontwikkelaars van produkten voor Windows NT. De produkten variëren van software-oplossingen voor individuele werkplekken of afdelingen, tot geïntegreerde systemen voor een complete onderneming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.