Managed hosting door True

Eunet ondersteunt Digicash-systeem

 

Digicash, de Nederlandse ontwikkelaar van elektronische betaalsystemen (E-cash) via Internet, heeft het eerste grote contract afgesloten.

Eunet, een aanbieder van Internet-diensten, gaat het consumenten mogelijk maken via E-cash betalingen te doen. Het systeem wordt als eerste gelanceerd in Finland, waar relatief veel mensen een Internet-aansluiting hebben.
Cliënten van de grootste bank van Finland, Merita, kunnen op het World Wide Web een 'virtuele geldautomaat' bezoeken. Ze kunnen rechtstreeks geld van hun bankrekening halen en in hun E-cash-'portemonnee' stoppen om elektronische betalingen op het net te verrichten.
De ondernemingen die E-cash accepteren, lopen uiteen van uitgeverijen tot aanbieders van koersinformatie. Binnenkort wordt het ook mogelijk tijdens het reizen door Europa een lokaal nummer te bellen en met E-cash te betalen voor de toegang tot Internet. Eunet, dat contacten heeft met meerdere grote banken, hoopt na een succesvolle introductie in Finland ook elders dit soort diensten te gaan bieden. Deze 'provider' is al in 41 landen actief.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/199529). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×