'WWW binnen vijf jaar achterhaald'

Het World Wide Web, zal binnen vijf jaar achterhaald zijn, evenals de client/server-architectuur. Dit stelt George Colony, oprichter van het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester Research.

"De beperkingen van client/server zijn te groot: lange ontwikkelcycli, moeilijk onderhoud, slechte beheersbaarheid en beperkte uitbreidbaarheid." Client/server is volgens hem een tussenstap op weg naar werkelijk gedistribueerde omgevingen. Deze moeten gebaseerd worden op Internet-technologie: "Gebleken is dat Internet alle problemen van client/server weet op te heffen. Nog drie tot vier jaar en dan wint de Internet-architectuur het van client/server."
Overigens verwacht Colony niet dat Java daarbij de ultieme Internet-programmeertaal zal worden: "Daarvoor kleven er teveel bezwaren aan: programma's zijn traag en het eigendom ligt bij één leverancier, die niet gespecialiseerd is in ontwikkeltalen." Colony bestempelt Java als C++ minus minus. Hij verwacht dan ook op korte termijn de introductie van een Internet-taal door Microsoft."Microsoft zal zo'n segment nooit uit handen geven".
Ook verklaart Colony het World Wide Web dood. "De toegevoegde waarde van het Web is zeer gelimiteerd. Het gaat om een statische vorm van televisie met een enorme hoeveelheid verschillende zenders. De toekomst van Internet zal bestaan uit werkelijk interactieve applicaties. De essentie van Internet bestaat uit communicatie en niet, zoals op het web, uit statische informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.