Motorola schrapt vierduizend banen

Om de tanende financiële en operationele resultaten het hoofd te bieden heeft Motorola besloten vierduizend banen te schrappen.

Na het succes van de Razr worstelt Motorola met een terugval in de omzet en zoekt drastische maatregelen om het tij te keren. De Amerikaanse mobieltjesfabrikant heeft besloten om weer te snijden in zijn personeelsbestand.

In een persbericht meldde het bedrijf uit Illinois gisteren dat vierduizend man zal afvloeien. Eerder dit jaar werd al een andere personeelsreductie voorgesteld. In totaal gaat het om ongeveer 10 procent van de medewerkers. Plan is om hiermee in twee jaar tijd een miljard dollar te besparen; 400 miljoen dollar naar aanleiding van de eerste ontslagronde en nog eens 600 miljoen met het gisteren aangekondigde besluit.

"Duurzame winstgevendheid op lange termijn had en heeft de hoogste prioriteit bij Motorola", aldus Tom Meredith, cfo van het bedrijf. "Het besluit dat we nu hebben genomen, ligt in lijn met de commitment die we in het eerste kwartaal maakten: kosten verminderen." Directeur Greg Brown verwacht geen negatieve gevolgen voor de ondersteuning van de klanten en de kwaliteit van de producten. Behalve de personeelsreductie neemt het bedrijf nog andere maatregelen om de kosten te beperken.

Aan het begin van dit jaar telde Motorola ongeveer 66.000 werknemers. In 2000 bedroeg dat aantal nog zo'n 150.000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-31T11:46:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.