Silicon Graphics in zee met Philips

Silicon Graphics en Philips gaan intensiever samenwerken. De Amerikaanse computerfabrikant is daartoe een alliantie aangegaan met Philips-dochter BTS, Broadcast Television Systems.

Men wil gezamenlijk oplossingen bieden voor digitale media. Beide ondernemingen spelen daarbij in op de behoefte aan systeemintegratie in de omroepwereld. Bij de professionele nabewerking van filmmateriaal (post-production), film, animatie en interactieve digitale media-servers worden steeds meer maatwerkoplossingen gevraagd.
Silicon Graphics heeft als fabrikant van visuele computer- en server-systemen een sterke positie in de mediawereld. BTS levert apparatuur voor de inrichting van studio's alsmede mobiele televisiesystemen. Silicon Graphics krijgt door de samenwerking de mogelijkheid technieken uit de analoge en digitale wereld van de omroep en de amusementsindustrie te combineren. BTS kan nu gebruik maken van het brede produktenpakket van Silicon Graphics. Hierbij valt ondermeer te denken aan de lijn van mediaservers Challenge, de grafische supercomputer Onyx en Indigo2 Impact, en aan de digitale programma's van de dochters Silicon Studio en Alias/Wavefront.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.