Acer bouwt PC voor de Derde Wereld

Acer, in grootte de zevende PC-fabrikant ter wereld, werkt aan een goedkope PC voor de Derde Wereld. Deze laaggeprijsde machine die ongeveer 500 dollar gaat kosten, is allereerst bedoeld voor de kleinere markten in Latijns-Amerika en Azië.

Acer-topman Stan Shih verwacht dat de eerste goedkope PC's in de tweede helft van dit jaar van de produktielijn zullen rollen. Om meer PC's in de minder welvarende delen van de wereld te verkopen zijn volgens hem goedkope 'low end' PC's nodig.
Vandaar de komst van de 500 dollar PC. Dit apparaat is uitdrukkelijk niet bedoeld als netwerk-computer, zoals Sun Microsystems en Acorn van plan zijn uit te brengen. De Derde Wereld-PC is bedoeld voor eenvoudige toepassingen zoals tekstverwerking die een zwakke processor en weinig geheugen vereisen. Als dit type PC aanslaat, denkt Shih ook aan introductie in de meer welvarende delen van de wereld. Het apparaat is bijvoorbeeld geschikt voor consumenten die geen behoefte hebben aan multimedia-toepassingen. Ook voor scholen kan het apparaat interessant zijn, verwacht Shih.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.