Novell gaat Java inbedden in Netware

Op Novells jaarlijkse gebruikersconferentie Brainshare is ceo Bob Frankenberg vol zelfvertrouwen, na een jaar waarin het bedrijf veel kritiek over zich heen kreeg. De heroriëntatie (verkoop Wordperfect, Appware, Unixware, Btrieve, Dos 7) is achter de rug.

Frankenberg greep Brainshare ondermeer aan om Novells Internet/intranet-strategie onder de aandacht te brengen. In december vorig jaar kwam Novell al met een snelle Internet-server op de markt en op Brainshare werd officieel een licentie-overeenkomst voor Suns Java bekendgemaakt. Novell gaat Java's Virtual Machine inbedden in Netware zelf. Java lijkt goed geschikt voor gebruik in lokale netwerken als Netware. Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om het te combineren met IPX en NDS (Novell Directory Services).
Over de positionering van Novell zegt Frankenberg verder dat hij zijn bedrijf niet langer als concurrent van Microsoft wil zien. "We maken een file- en print-server, zij een applicatie-server." Windows NT wordt juist omarmd en kan als applicatie-server een plaatsje krijgen in een Netware-netwerk. Wat de toekomst betreft verwacht Frankenberg veel van de zogenoemde intranetten. Hij denkt daar over drie jaar al zo'n 35 procent aan omzet uit te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.