EMC komt met nieuwe geheugenprodukten

EMC introduceerde vorige week drie nieuwe produkten. De Intelligent Storage Architecture (Isa) maakt het mogelijk opslagsystemen via een netwerk te benaderen, zonder dat daarvoor een computer nodig is.

Het gaat hier om een schijvencomplex met uitgebreidecontroller. In de controller is netwerksoftware opgenomen, zodat de aanwezige informatie direct over het netwerk naar een werkstation te sturen is. De controller is voor Isa aanzienlijk uitgebreid. Volgens EMC beschikt een Isa-machine nu over een verwerkingscapaciteit van zo'n 1500 mips.
Met het tweede nieuwe produkt, deExtended Online Storage (Eos) hoopt EMC uitbreiding van de markt naar de onderkant te verwezenlijken. Eos is - in tegenstelling tot Isa - juist een 'uitgekleed' opslagapparaat, dat met minder cachegeheugen en goedkope hda's (head disk assemblies) op ongeveer de helft van de prijs van een standaard schijvencomplex uitkomt. EMC hoopt hiermee een deel van de markt van tape-drives over te nemen. De hda's in Eos hebben een individuele capaciteit van maar liefst 23 gigabyte. Een compleet subsysteem is in staat maximaal 3 terabyte op te slaan.
Het derde nieuwe produkt is de EMC Data Manager, een subsysteem voor het archiveren van gegevens op tape. Het gaat hier om de bundeling van een server van Sun Microsystems met een tape-unit en bijbehorende backup-software. Het systeem is in staat 70 gigabyte per uur op magnetische band te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.