Eigen database voor Uniface-omgeving

Compuware heeft de ontwikkelomgeving Uniface voorzien van een eigen relationeel database-managementsysteem (rdbms). Het gaat om het produkt Solid van de gelijknamige firma uit Finland, een relatief klein en makkelijk te beheren rdbms.

Uniface 4GL kenmerkt zich doordat er met dit tool applicaties te schrijven zijn voor de belangrijkste database-beheersystemen. De toevoeging van een eigen database doet weliswaar de onafhankelijkheid van het tool geen goed, maar komt kennelijk tegemoet aan vragen uit de markt.
Compuware richt zich met de Solid Server for Uniface vooral op afdelingen van grotere bedrijven en op zijnvalue added resellers, softwarehuizen die applicaties bouwen in de Uniface-omgeving.
Het rdbms heeft volgens eigen zeggen genoeg aan een werkgeheugen van één tot twee megabyte, is eenvoudig te installeren en vergt nauwelijks onderhoud. Het draait onder Windows en Unix.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.