Bouw Fujitsu-fabriek Engeland uitgesteld

Fujitsu heeft de bouw van een chipfabriek in het Engelse Newton Aycliffe met een half jaar uitgesteld. September vorig jaar maakte het Japanse elektronicabedrijf bekend dat de nieuwe produktievestiging eind 1997 klaar zou zijn.

Nu is die datum verschoven naar begin 1998. Volgens analisten heeft dit besluit te maken met de recente ontwikkelingen op de chipmarkt. Zo zijn de prijzen van geheugenchips sterk gedaald, omdat niet duidelijk is hoe de vraag naar PC's zich zal ontwikkelen. Daarnaast klinkt de verwachting door dat de conventionele drams binnen twee jaar zijn verdreven door de snelle 64 megabit sdrams. Oorspronkelijk wilde Fujitsu de geplande fabriek in Newton Aycliffe gebruiken voor de produktie van drams. Naar aanleiding van de marktontwikkelingen heeft het bedrijf zijn plannen gewijzigd en wordt de fabiek gebruiksklaar gemaakt voor de produktie van sdrams.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.