EMC en NCR samen in 'datawarehouse'

EMC en NCR hebben onlangs in Tokio het grootste datawarehouse ter wereld gedemonstreerd. De twee ondernemingen bouwden het elf terabyte grote warehouse op basis van hun bestaande opslag- en processortechnologie en softwaresystemen.

Ter vergelijking: elf terabyte staat gelijk aan 2,75 miljard pagina's tekst, ofwel genoeg informatie om 220.000 archiefkasten met vier laden te vullen. De database simuleert het commerciële systeem voor orderinvoer en opslag van historische verkoopinformatie van een produktiebedrijf. NCR (het vroegere AT&T GIS) heeft aan de configuratie vijftig werkstations gekoppeld. Deze genereren een hoeveelheid transacties die gelijk staat aan drieduizend gebruikers van een datawarehouse.
Beide bedrijven wilden met de demonstratie in Tokio het belang van grootschalige datawarehouses aangeven. "Immers", zo stelt Neal Waddington,senior vice president strategic alliances van EMC, "high performance intelligente opslag vormt de hoeksteen van applicaties, waarbij een snelle toegang tot grote hoeveelheden gegevens is vereist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.