Europees rijbewijs voor IT in de maak

Er komt vrijwel zeker een Europees computer-rijbewijs. Dat blijkt uit vergevorderde plannen van de Council of European Professional Informatics Societies (Cepis).

De Europese Commissie ondersteunt de plannen. Het 'European Computer Driving License' (Ecdl) bouwt voort op het werk van het Finse Information Development Centre Tieke en de Finnish Information Processing Association. Zij hebben gezamenlijk het concept ontwikkeld dat bestaat onder andere uit een databank met vragen en verschillende testen, een structuur voor het verder ontwikkelen van het rijbewijs en procedures voor het afnemen van de examens. Daarnaast is een modulair opgebouwd opleidingstraject ontwikkeld.
Met een Europees computer-rijbewijs op zak moet de gebruiker van straks een betere positie op de nationale arbeidsmarkt verwerven en ook gemakkelijker in andere Europese landen aan de slag kunnen. Het ligt in de bedoeling dat Internet bij het Europese IT-rijbewijs een belangrijke rol gaat spelen. Opleiding voor de vijf examenmodules moet eveneens 'op afstand' kunnen plaatsvinden. Het NGI beoordeelt op dit moment de Nederlandse onderwijsinfrastructuur. Na een pilot-project zal het rijbewijs vanaf september in zowel het niet-reguliere als reguliere onderwijs worden ingevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.