Microsoft ontvouwt Internet-strategie

Microsoft heeft zijn strategie rond Internet ontvouwt. Het bedrijf zegt aan het begin van de ontwikkeling van het Net te staan en zich te hebben voorgenomen het tot nu toe statische Internet dynamisch te maken.

Daartoe ontwikkelde men Active X, de verzamelnaam voor technologie om in web-pagina's actieve componenten op te nemen die vergelijkbaar zijn met de huidige Ole-objecten. Internet Explorer 3.0, dat nu in de bèta-fase verkeert, ondersteunt reeds de Active X-controls die compatibel zijn met Ole-controls. De component Scripting maakt het mogelijk om script-talen zoals Vbscript en Javascript uit te voeren. De component Multimedia zal bestaan uit Direct 3D, een snelle weergave van 3D-objecten, Activemovie dat geluid en bewegend beeld vanaf Internet weergeeft en Active Vmrl, volgens het bedrijf de nieuwe generatie in verlevendigde web-pagina's.
Microsoft zal zich ook concentreren op andere platformen zoals Apple en Unix. Het bedrijf heeft daartoe een overeenkomst gesloten met Macromedia dat de Active X-technologie overzet naar het Macintosh-platform, en met Bristol en Mainsoft die de integratie in Unix ter hand nemen. In de tweede helft van dit jaar zal zowel voor Windows 96 als NT 4.0 een 'Internet add-on' beschikbaar komen, waaraan nu onder de codenaam Nashville gewerkt wordt. Deze toevoeging zal bestaan uit de Internet Explorer 3.0 en een nieuwe Explorer waarin zowel de Internet- als de Windows-bronnen zijn weergegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.