IBM opent aanval aan Internet-front

Door vijftig applicaties samen te persen tot zeven 'IBM Software Server'-produkten opent het concern eindelijk de aanval aan het Internet-front op Oracle en Microsofts Back Office produkten.

De serie bestaat uit de servers Lotus Notes, Internet Connection, Transaction, Database, Communications, Directory/Security en Systemview. Internet Connection Server zorgt voor koppeling van een server en het Internet, terwijl Transaction de informatiestroom tussen client en server afhandelt. Laatstgenoemde is gebaseerd op Cics. De Odbc compatibele Database Server is gebaseerd op IBM's DB2-technologie en is bedoeld om relationele databases te onderhouden middels SQL.
Voor de koppeling van netwerken, protocollen en systeemmanagement-mogelijkheden is de Communication Server in het leven geroepen en de Directory/Security Server moet homogene beveiliging van het dataverkeer tussen client en server bewerkstelligen. De Systemview Server is het gereedschap dat de systeembeheerder in staat stelt het complete netwerk te beheren. Alle produkten zijn beschikbaar voor het AIX-platform. Voor Windows NT is voorlopig alleen de Internet Connection Server en Lotus Notes te krijgen. Voor OS2/Warp Server zijn vijf IBM Software Servers te krijgen. De overige twee, System Management en Directory/Security Server, zullen in de loop van dit jaar beschikbaar komen evenals de ontbrekende servers voor Windows NT. Afhankelijk van de behoefte zal IBM ook versies uitbrengen voor Sun Solaris, HP-UX en OS/400. Het enige gratis via het Net te verkrijgen produkt is de Internet Connection Server.
Volgens IBM zijn de nieuwe produkten primair bedoeld voor de bestaande klanten die 10.000 tot 15.000 PC's over meerdere bedrijfsvestigingen gebruiken. Prijzen zijn voorlopig alleen vastgesteld voor de Database en Communication Server en die kosten respectievelijk 999 en 699 dollar. Voor alle Software Servers is client-software verkrijgbaar voor Windows 95, NT, Windows 3.1, AIX, Sun Solaris, de OS/2 familie en het Apple Macintosh-platform. Alleen de clients van Lotus Notes zijn voorlopig beperkt tot Windows 3.1 en 95. De overige platformen worden in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.