Markt mobiele computers in 2001 verdubbeld

De wereldwijde verkoop van mobile computers zal meer dan verdubbelen van 30 miljard dollar in 1995 tot 80 miljard dollar in 2001. Jaarlijks is een stijging zichtbaar van 18 procent.

Dat verwacht het internationale onderzoeksbureau Frost & Sullivan. Genoemde cijfers zijn gebaseerd op het zojuist afgeronde onderzoek naarpen,palmtop andnotebook computers. Volgens het rapport groeit de afzet van draagbare PC's twee keer zo snel als die van desktops. Voortdurende prijsverlagingen en kwaliteitsverbeteringen zorgen er zelfs voor dat sommige bedrijven nu al hun desktops vervangen doorportables. In Japan heeft de draagbare PC op de zakelijke markt de desktop al verdrongen van de positie van belangrijkste computer.
Andere groeisegmenten in de mobiele computermarkt zijn PC-cards, sub-notebooks en multimedia laptops. Verder spreekt het onderzoeksbureau de verwachting uit dat pen-technologie successen behaalt op de gezondheids- en verzekeringsmarkt.Pen-computing vervangt echter het toetsenbord niet, maar heeft een complementaire rol bij het invoeren van gegevens. Palmtops krijgen het moeilijk, ondanks een opleving van de markt door de invoering van de HP 200 LX. Met name sub-notebooks en PDA's (Personal Digital Assistants) zullen voor stevige concurrentie zorgen. Een ander zorgenkindje is de draagbare printer. Frost & Sullivan verwacht dat dit apparaat het huidige marktaandeel van één procent niet zal kunnen behouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.