'Weinig reden om over te stappen op W95'

Volgens David Cearley, specialist 'workgroup computing' bij het Amerikaanse IT-adviesbureau Meta Group, is er weinig reden om over te stappen op Windows 95.

In een interview metComputable stelt hij: "Windows 95 vormt een tussenstap, die je gerust kunt overslaan als er niet een urgente behoefte bestaat aan bijvoorbeeld mobiliteit of infrastructuur. W95 is goed te gebruiken voor draagbare computers of als er in een organisatie nog veel 486-computers met slechts 8 megabyte geheugen staan. Maar op termijn zal de werkstation-versie van Windows NT de beste keuze vormen, zeker in combinatie met de gebruikersinterface van W95."
"Ik verwacht dan ook dat de volgende versie van W95 - Nashville of Windows 97 - veel meer gericht zal zijn op de consumentenmarkt, terwijl NT hèt platform voor het bedrijfsleven wordt. Voor OS/2 blijft een niche-markt bestaan bij gebruikers die maatwerksoftware gebouwd hebben op basis van de PC of die zoeken naar goede connectiviteit met grotere systemen als mainframes. Maar meer zit er voor OS/2 Warp niet in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.