Sybase komt met web-produkten

Database-fabrikant Sybase is druk doende een graantje mee te pikken van het Internet. De onderneming brengt hiertoe een flink aantal produkten op de markt voor ondermeer het koppelen van databases aan en het bouwen van webpagina's.

De produktreeks krijgt de naam Webworks. Uitbreiding van het ontwikkeltool Power Builder moet programmeurs in staat stellen hun bestaande toepassingen uit te breiden met Internet-functies. Ook moeten voortaan zogenaamde Ole-servers te bouwen zijn voor het distribueren van softwarecomponenten, evenals plug-ins voor web-browsers. De nieuwe versie 5.0 van het tool komt rond de zomer beschikbaar.
Via een gateway naar het eigen database-management-systeem - en van daaruit naar andere databases - kunnen ontwikkelaars webpagina's gaan bouwen met 'dynamische' inhoud, bijvoorbeeld afhankelijk van de gebruiker of de gestelde vraag. Deze software, die onder de naam Web SQL op de markt gebracht wordt, maakt het mogelijk SQL-commando's op te nemen in html-pagina's. Voor het bouwen van webpagina's start Sybase op korte termijn met de Splash-reeks van produkten. Dit is een uitgebreide html-editor, gebaseerd op de technologie van het vroegtijdig overleden multimediale ontwikkeltool Gain Momentum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.