Prijs Infoworld naar Opendoc-groep

Infoworld heeft de Landmark Technology Award toegekend aan Component Integration Laboratories voor Opendoc, de architectuur voor multi-platform-programmatuur waarmee componentprogrammatuur kan worden ontwikkeld. Infoworld kent deze prijs jaarlijks toe aan het belangrijkste originele idee of de grootste vooruitgang in een hedendaagse technologie.

Component Integration Laboratories is een associatie van diverse bedrijven in de computerindustrie, waaronder Apple, Adobe Systems, IBM, Lotus, Novell en Oracle. Opendoc 1.0 kwam in november 1995 op de markt, de versie voor Windows wordt later dit jaar verwacht. Apple is van plan dit jaar Internet-programmatuur op basis van Opendoc te introduceren (codenaam: Cyberdog). Volgens Nicholas Petreley,senior editor van Infoworld, is de prijs een verdienste van de gehele Opendoc-groep, en met name van Apple. "Apple heeft als eerste een definitieve versie van Opendoc op de markt gebracht. Het bedrijf verdient een onderscheiding, omdat het blijft kiezen voor de meest geavanceerde technologie en open standaarden voor componentprogrammatuur blijft ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.