Managed hosting door True

Telefoneren via Internet straks heel gewoon

 

Telefoneren via Internet, al dan niet met gelijktijdige beeld- en datacommunicatie, is binnenkort de gewoonste zaak van de wereld.

Althans, volgens Intel en Microsoft die bezig zijn met het opzetten van een open, op industrie-standaarden gebaseerd en computer-onafhankelijk platform dat spraak-, beeld- en datacommunicatie via Internet even gemakkelijk maakt als telefoneren. Ruim honderd software- en hardwareproducenten, telecommunicatie-carriers en Internet-service-providers hebben reeds aangegeven deze ontwikkeling te ondersteunen.
Wanneer het platform een feit is kunnen gebruikers via Internet met elkaar communiceren door middel van beeld, spraak en data. Volgens Paul Maritz,vice-president van de Microsoft 'platform group', zal Internet in de dagelijkse communicatie tussen mensen dezelfde belangrijke, maar veel krachtigere rol vervullen als de telefoon nu. "Het succes van de telefoon als communicatiemiddel is voor een groot deel bepaald door de gestandaardiseerde onderlinge samenwerking van telefoons, telecommunicatienetwerken en software. Internet-hardware, -software en computernetwerken zullen straks op een soortgelijke manier samenwerken en compatibel zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/199729). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×