EC met Groenboek voor cryptografie

Op welke wijze kan de juridische bescherming voor versleutelde diensten, het beste in een verenigd Europa worden gerealiseerd?

Moet er specifieke wetgeving in het leven worden geroepen of bieden algemene regels op het terrein van de mededinging, telecommunicatie en auteursrecht voldoende uitkomst? Dat vraagt de Europese Commissie zich af in het groenboek 'Legal protection for encrypted services in the internal market'.
Ook legt het dagelijks bestuur de markt de vraag voor of de communautaire regelgeving terzake het beste door een harmonisatie-richtlijn of een besluit van de raad van ministers kan worden geregeld. Europese richtlijnen moeten door de lidstaten worden omgezet in nationaal recht, terwijl een Besluit rechtstreeks van kracht is en dus een nog sterker harmonisatie-karakter draagt.
Het groenboek gaat in op de juridische bescherming van versleutelde diensten. De Commissie wil hiermee meer informatie uit de markt verkrijgen alvorens een legislatieve beslissing te nemen. In de informatiemaatschappij zal een veelheid aan 'diensten op afstand' een centrale plaats innemen. Misbruik moet dus voorkomen en afgestraft worden. Zeer belangrijk is de vraag naar de reikwijdte van een mogelijke Europese wet. Moet alleen televisie hieronder vallen of alle diensten waarbij cryptografie is toegepast om betalingen te beveiligingen? Betrokkenen moeten voor 31 mei aanstaande hun commentaar in Brussel indienen. De Commissie zal deze zomer een beslissing nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.