Silicon Valley bloeit weer op

De winsten van de grootste high-techbedrijven zijn vorig jaar gemiddeld met 68 procent gestegen. De grootste 150 bedrijven in Silicon Valley waren in totaal goed voor een nettowinst van maar liefst 12,7 miljard dollar. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de San José Mercury, een plaatselijke krant.

De grootste winstmaker in absolute zin is Intel dat de winst met 60 procent wist op te voeren tot 3,56 miljard dollar. De 'booming' high-techsector laat de arbeidsmarkt niet onberoerd. Vorig jaar werden er ruim 40.000 nieuwe, goed betalende banen geschapen in Silicon Valley. Ook voor dit jaar zijn de vooruitzichten gunstig, zij het dat er een iets minder robuuste groei zal optreden dan in 1995. Dat wordt vooral veroorzaakt door iets lagere verkopen in dram-chips. National Semiconductor en Advanced Micro Devices zijn ondermeer het slachtoffer van een (tijdelijke) minder snelle stijging van de vraag naar chips en processoren in de PC-markt.
De opbloei van Silicon Valley komt na een malaise in Californië als gevolg overheidsbezuinigingen op Defensie en de zwakke vliegtuigsector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.