Veel communicatie-functies in OS/2

Merlin, de opvolger van IBM's PC-besturingssysteem OS/2 Warp, kenmerkt zich vooral door extra faciliteiten voor communicatie met andere computers. Merlin biedt connectiviteit naar het Internet, in kantooromgevingen en vanaf locaties op afstand.

Ook wil IBM onafhankelijke softwareleveranciers via de Developer API Extensions (Dax) interesseren voor het geschikt maken van hun applicaties voor Merlin. Een van de nieuwe mogelijkheden is het op het bureaublad plaatsen van iconen van veel bezochte webpagina's. Tevens biedt het systeem een vereenvoudigde wijze van communiceren met ftp-servers.
De Dax-uitbreiding bevat meer dan 700 api's en 300 berichten die overeenkomen met de meeste api's en berichten van de 32-bits versie van Windows. Applicaties die geschreven zijn voor Windows 95 of NT, moeten hiermee relatief eenvoudig te compileren zijn voor gebruik onder Merlin. Dit betekent dat Merlin niet direct in staat is deze applicaties te draaien. Behalve koppelingen naar IBM-omgevingen - van mainframe tot PC-servers - biedt het systeem verbinding met ondermeer Windows NT, Banyan Vines en Novell Netware. Merlin beschikt voorts over programmatuur om te kunnen communiceren met onder andere Windows 3.x, 95 en NT, Lantastic en Lan Manager. Voor thuiswerkers is een functie opgenomen om bestanden automatisch te laten bijwerken na gebruik op locatie.
Merlin zal als volgende versie van OS/2 Warp beschikbaar komen in de tweede helft van dit jaar. De software is dan voorzien van een verbeterde gebruikersinterface, ingebouwde ondersteuning van Opendoc en een nieuw pakket basisapplicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.