Exchange blijft achter bij Notes

"Een jaar te laat en functioneel inferieur aan Lotus Notes, start Microsoft eindelijk met het leveren van Exchange", aldus het cynische commentaar van adviesbureau Gartner Group op de komst van Microsofts opvolger van het pakket Mail.

"Exchange kent een goede architectuur, is robuust en uitbreidbaar tot tienduizenden gebruikers. Het vormt een uitstekende vervanging voor Mail. Het produkt is goed geïntegreerd met Windows en sluit aan op de beveiliging van NT. Microsoft biedt hierdoor hogere prestaties en lagere gebruikskosten dan een concurrent als Notes."
Toch heeft Exchange veel minder functionaliteit meegekregen dan Microsoft beloofd had, en nog veel minder dan Lotus met Notes biedt. "Notes en het Internet hebben inmiddels een groot deel van de markt veroverd", aldus Gartner-analist Tom Austin. "Wij geloven dat Microsoft de kans om in deze markt toonaangevend te zijn, heeft laten lopen en minstens tot 1999 nodig zal hebben om de achterstand in te halen." Als de behoeften verder gaan dan elektronische post zijn er betere alternatieven op de markt, aldus Gartner. Als voorbeelden noemt Austin Lotus Notes, ICL Teamware, Novell Groupwise en HP Open Mail. Ook de op Internet-technieken gebaseerde produkten verdienen overweging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.