Digital verkoopt opleidingspoot

Digital heeft zijn wereldwijde opleidingsactiviteiten voor een niet nader bekend gemaakt bedrag verkocht aan een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Digital Learning Services heet sinds 1 april ook in Nederland Global Knowledge Network.

Vorig jaar december heeft Digital een contract gesloten met de investeringsmaatschappij Welsh, Carson, Anderson & Stowe (WCAS) voor het afstoten van zijn opleidingsactiviteiten. Deze zouden niet langer tot de 'core business' behoren. De organisaties in de afzonderlijke landen kregen enkele maanden de tijd om de verzelfstandiging voor te bereiden. In Nederland heeft Digital Learning Services officieel per 1 april de banden met het voormalige moederbedrijf doorgesneden.
De verzelfstandiging geeft Global Knowledge Network de mogelijkheid om haar opleidingsportfolio, nu bestaande uit Digital-, Microsoft- en Novell-trainingen, uit te breiden. Gedacht wordt aan onder meer AS/400-opleidingen. Overigens blijft Global Knowledge wel 'Digital Authorized Training Provider'. De huidige opleidingsactiviteiten voor de Digital-relaties worden gecontinueerd. De nieuwe organisatie heeft een omzet van bijna 250 miljoen gulden, 700 mensen in dienst en 70 vestigingen in 36 landen. In Nederland werken 40 mensen, aangevuld met twintig freelance docenten. De omzet bedroeg hier vorig jaar 20 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.