Internet maakt intranet goedkoper

Het opzetten van een intern, bedrijfsomspannend netwerk - het zogenoemde 'intranet' - kan via Internet stukken goedkoper dan via de traditionele manier van het inhuren van lijnen.

Dat is de uitkomst van de door US Computer uitgevoerde studie 'Internet-based secure virtual private networks: The cost of ownership'. Het onderzoek werd financieel gesteund door de Internet-groep van Sun Microsystems.
De studie vergelijkt de kosten van drie manieren waarop netwerken met 10, 50 en 90 nodes ingericht en beheerd kunnen worden: via huurlijnen, door middel vanframe relay technologieën en met behulp van op Internet-gebaseerdesecure virtual private networks (svpn's). Deze kwamen als goedkoopste oplossing uit de bus. De kosten voor het opzetten van een intranet zouden gemiddeld zo'n 30 procent lager liggen dan het gebruik van huurlijnen. Volgens US Computer garandeert een nieuwe generatie cryptografie-software, die bij de svpn's wordt toegepast, dat een op Internet gebaseerdwide area netwerk (wan) net zo goed beveiligd kan worden als een lokaal netwerk (lan). Meer informatie plus een samenvatting van het rapport is terug te vinden op:http://www.incog.com.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.