Apple en Microsoft staken strijd

De langdurige controverse tussen Apple en Microsoft lijkt bijgelegd. De strijd die tot op het hoogste niveau werd uitgevochten, wordt op instigatie van de nieuwe Apple-topman Gilbert Amelio gestaakt.

Jarenlang hebben Mac- en PC-gebruikers elkaar verketterd. Ook de managers van Apple en Microsoft konden nauwelijks door één deur. De enige communicatie liep via de rechter. Apple heeft Microsoft tot voor kort met rechtszaken beziggehouden, waarbij eerstgenoemde ondermeer claimde dat Microsoft de 'look and feel' van hun besturingssysteem had gekopieerd.
De controverse heeft Apple uiteindelijk weinig goeds gebracht. Het marktaandeel daalde tot 8 procent. Dat Amelio meer in samenwerking met Microsoft ziet dan in confrontatie is niet zo verwonderlijk. Microsoft levert immers veel software voor het Mac-platform. Door alle animositeit leek Microsoft nauwelijks nog bereid om goede Apple-software te ontwikkelen. Word versie 6.0 voor de Power-Mac was van beroerde kwaliteit. Inmiddels geven medewerkers van Microsoft, in deWall Street Journal, de problemen toe. Ze beloven beterschap in nieuwere versies. Gilbert Amelio zocht Bill Gates persoonlijk op waarbij de laatste zijn steun toezegde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.