Netscape blijft gratis verkrijgbaar

Netscape zal zijn politiek om de eigen browser via Internet gratis ter beschikking te stellen, niet wijzigen. Dat zei directeur-oprichter James Clark vorige week op een symposium in Venetië.

De Netscape-browser is vrij van Internet af te halen. Alleen gebruikers uit de wereld van het onderwijs hoeven geen licentie te betalen. Anderen zijn in principe verplicht om het produkt na een 'evaluatie'-periode van negentig dagen te kopen. Clark verklaarde dat de helft van de omzet, die in het eerste kwartaal van dit jaar 55 miljoen dollar bedroeg, afkomstig is van browser-licenties. De andere helft wordt behaald uit de verkoop van server-software.
"Netscape heeft momenteel een marktaandeel van 85 procent. Dit tot groot ongenoegen van Microsoft, die er alles aan doet om ons er onder te krijgen. Maar zolang wij onze leidende positie kunnen behouden door de browser vrij via Internet beschikbaar te stellen, zullen wij deze politiek blijven volgen", aldus Clark. "We zijn een kleine onderneming waar jonge mensen werken die volledig gericht zijn op Internet. Daarom kunnen wij een voorsprong behouden op Microsoft. Dit levert zijn browser met het zeer omvangrijke besturingssysteem mee. Het uitbrengen van een nieuwe release duurt één tot twee jaar. Ze lopen dus voortdurend achter de feiten aan", meent Clark.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.