Apple winnaar op Spa-conferentie

Tijdens de voorjaarsconferentie van de Software Publishers Association (Spa) in San Francisco ontving Apple een zogeheten 'Codie Award' voor het beste programmeerhulpmiddel.

Het betrof de al meermalen bekroonde Quicktime VR multimedia-ontwikkelset, waarmee gebruikers een fotografische of met 3D-technieken ontwikkelde voorstelling kunnen bekijken alsof ze zich werkelijk in de afgebeelde omgeving bevinden. De tool wordt vooral gebruikt bij de ontwikkeling van CD-Rom's en www-sites.
Apple kwam ook als winnaar naar voren tijdens een tweekamp met Microsoft. Hierbij moest het publiek na afloop van een demonstratie kiezen welk desktop-platform het best scoorde op het gebied van gebruiksgemak en toegankelijkheid. Gedurende de demonstratie moest elk team een aantal functies uitvoeren, zoals systeeminstallatie, printerconfiguratie en het regelen van een toegang tot Internet. Apple zette een geheim wapen in: Max Stein, een tienjarig jongetje dat een stuk sneller was dan het gehele Windows-team bij elkaar. Volgens Apple vond Max het zo eenvoudig dat hij zelfs zijn kleine broertje in staat achtte de computer aan de praat te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.