CSC neemt Deens staatsbedrijf over

De Deense overheid en Computer Sciences Corporation (CSC) zijn overeengekomen dat CSC 75 procent overneemt van Datacentralen A/S, een van de grootste aanbieders van IT-diensten in de Deense publieke sector. De overname zal naar verwachting rond het begin van de zomer zijn afgerond.

Datacentralen is eigendom van het Deense ministerie van Research & Information Technology. Het bedrijf realiseerde in 1995 met negenhonderd medewerkers een omzet van circa één miljard Deense kronen. De klantenkring bestaat ondermeer uit de Deense belastingdienst, douane, rekenkamer, politie en ministeries van Defensie en Binnenlandse Zaken. Het dienstenpakket is gericht op ontwerp, ontwikkeling en onderhoud van IT-systemen.
Voor CSC betekent de overname een versteviging van zijn positie op de Europese markt, meldt Ron Mackintosh,president van CSC Europa. "Wij zijn al sterk vertegenwoordigd in Engeland, Frankrijk, Duitsland en België. Met behulp van CSC Datacentralen verwachten we de activiteiten in Scandinavië snel te kunnen uitbreiden." CSC overweegt ook acquisities in andere Europese landen, waaronder Nederland. Vooral Roccade wordt als een aantrekkelijke overnamekandidaat gezien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.