Managed hosting door True

CSC neemt Deens staatsbedrijf over

 

De Deense overheid en Computer Sciences Corporation (CSC) zijn overeengekomen dat CSC 75 procent overneemt van Datacentralen A/S, een van de grootste aanbieders van IT-diensten in de Deense publieke sector. De overname zal naar verwachting rond het begin van de zomer zijn afgerond.

Datacentralen is eigendom van het Deense ministerie van Research & Information Technology. Het bedrijf realiseerde in 1995 met negenhonderd medewerkers een omzet van circa één miljard Deense kronen. De klantenkring bestaat ondermeer uit de Deense belastingdienst, douane, rekenkamer, politie en ministeries van Defensie en Binnenlandse Zaken. Het dienstenpakket is gericht op ontwerp, ontwikkeling en onderhoud van IT-systemen.
Voor CSC betekent de overname een versteviging van zijn positie op de Europese markt, meldt Ron Mackintosh,president van CSC Europa. "Wij zijn al sterk vertegenwoordigd in Engeland, Frankrijk, Duitsland en België. Met behulp van CSC Datacentralen verwachten we de activiteiten in Scandinavië snel te kunnen uitbreiden." CSC overweegt ook acquisities in andere Europese landen, waaronder Nederland. Vooral Roccade wordt als een aantrekkelijke overnamekandidaat gezien.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/199873). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×