Managed hosting door True

Mitsubishi wil meer uit PC-markt halen

 

Mitsubishi Electric richt een nieuwe personal computer-divisie op. Hierin worden alle PC-activiteiten van Mitsubishi gebundeld, tezamen met de in het bedrijf aanwezige PC-technologie en -expertise.

Tevens valt het nu nog als zelfstandige dochter opererende Britse Apricot Computers onder deze internationaal georiënteerde divisie. Apricot Computers zal als produktnaam blijven bestaan. Mitsubishi steekt ongeveer 200 miljoen dollar in de nieuwe divisie. Doel ervan is binnen tien jaar een plaats in de wereldwijde top-10 van PC- en server-leveranciers te bereiken. Door de investeringen zal het aantal arbeidsplaatsen de komende vijf jaar verdubbelen. In Europa zijn zevenhonderd extra medewerkers nodig.
Verder investeert Mitsubishi in een nieuwe fabriek in Azië, als uitbreiding op het bestaande Apricot Business Centre in Japan waar de ontwikkeling en marketing vannotebooks ennotepaths plaatsvindt. De doelstelling van de fabriek is om de produktie van deze handelswaar te verviervoudigen tot meer dan één miljoen eenheden in het jaar 2000.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/199877). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.