Overheid in regio Den Haag op teletekst

450.000 Huishoudens in de regio Den Haag kunnen via interactieve teletekst overheidsinformatie raadplegen. Staatssecretaris Kohnstamm van Binnenlandse Zaken heeft eind april het startsein gegeven voor een experiment.

Na een jaar wordt beslist over landelijke invoering van deze dienst. Alle informatie van de overheid die via Internet beschikbaar is, kan nu ook op een teletekst-tv bekeken worden; de selectie gaat via de telefoon. Momenteel hebben zeven ministeries publieksinformatie op Internet, terwijl ook steeds meer provincies, gemeenten en andere overheidsorganisaties zich via dat net manifesteren.
De recentelijk door Sdu op Internet geopende discussie over de beschikbaarheid van overheidsinformatie brengt intussen heel wat mensen in beweging. Tot nu toe werden zo'n driehonderd bijdragen geteld. Een van de vragen luidt welke informatie wel en welke niet beschikbaar moet worden gesteld. Ook wil men graag weten of beschikbaarstelling gratis moet. Kohnstamm stelt zich op het standpunt dat alle 'basisinformatie' van de overheid 'in de toekomst (nagenoeg) kosteloos en ook elektronisch toegankelijk' moet zijn, bijvoorbeeld via Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.