Java straks in besturingssystemen

De programmeertaal Java van Sun Microsystems ondervindt snelle acceptatie. Op de beurs Internet World, die vorige week in San José plaatsvond, kondigden Apple, Microsoft, Santa Cruz Operations (SCO), Hewlett-Packard (HP), Tandem en IBM aan dat ze Java-software in hun besturingssystemen gaan ondersteunen.

Tegen het einde van dit jaar zal Java in de meeste besturingssystemen voor bureaucomputers geïmplementeerd zijn. HP, IBM en SCO zullen nieuwe Unix-versies uitbrengen die de nieuwe Java-software ondersteunen.
Tot nu toe konden de programma's die met Java zijn geschreven (applets) alleen draaien met speciale software zoals browsers voor het www. De browser met het grootste marktaandeel, Netscape Navigator, ondersteunt deze software momenteel, echter alleen op Windows 95, Windows NT en Mac OS voor Power Macintosh. IBM komt in oktober met een oplossing voor Windows 3.1. Ook Oracle heeft aangekondigd dat zijn Power Browser de nieuwe Sun-taal zal ondersteunen. Onder de komende versies van Windows 95, NT, Mac OS en OS/2 is Java-software echter direct te gebruiken. Naar verwachting zal dit meer mogelijkheden bieden dan het gebruik onder Web-browsers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.