Serversoftware lucratiever dan browsers

De wereldwijde markt voor Internet-software zal in 1999 een omvang hebben van 8,5 miljard dollar. Tegen die tijd zullen meer dan een half miljoen ondernemingen zijn aangesloten op Internet.

Grote geldmaker (4,4 miljard dollar) is daarbij de software die Internet-servers in de lucht moet houden. Dit voorspelt het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester Research.
De software-industrie zal het stadium van de eenvoudige 'web browsers' en 'servers' snel ontgroeien en steeds meer terreinen omvatten. Daarbij valt te denken aan speciale gereedschappen, toegesneden Internet-applicaties en gerichte server-software. Al in 1997 zal er meer geld verdiend worden met software voor Internet-servers dan met browsers. Dit verschil wordt de komende drie jaar alleen maar groter. Marktanalist Forrester becijfert dat de markt voor browsers in 1999 goed is voor 450 miljoen dollar omzet, terwijl server-software bijna het tienvoudige oplevert (4,4 miljard dollar). Met gereedschap voor Internet wordt rond de eeuwwisseling 1,2 miljard dollar binnengehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.