Dec wil Alta Vista te gelde maken

Digital Equipments Alta Vista wordt door velen bestempeld als snelste en is een van de meest bezochte gratis zoekmachines voor Internet.

Het is de minicomputerbouwer echter een doorn in het oog dat piepkleine concurrenten als Yahoo!, Excite en Lycos honderden miljoenen dollars waard bleken bij hun recente introductie op Wall Street. Dec moest zich tevreden stellen met de eer. Dat gaat veranderen. In een poging het succes van Alta Vista te kapitaliseren komt er een reeks software-produkten onder het gelijknamige label. Er staat bijvoorbeeld een Alta Vista-softwarepakket voor intranetten op stapel. Ook wil Digital 'firewall'-, e-mail-, workgroup- en lan-browser-softwareprodukten onder het Alta Vista-label gaan verkopen.
De Alta Vista zoekmachine is sinds eind vorig jaar op het Web te vinden. Oorspronkelijk beoogde Dec niets anders dan de eigen naam onder Internet-gebruikers te promoten en de kracht van de snelle, op de Alpha-chip gebaseerde servers te demonstreren. Momenteel krijgt Alta Vista acht miljoen 'hits' per dag en doorzoekt het tweeëntwintig miljoen Web-pagina's op informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.