Keuringssysteem Internet op komst

Een groep van vooraanstaande online-dienstenleveranciers en software-ondernemingen gaat een wereldwijd keuringssysteem voor Internet opzetten, dat ouders de mogelijkheid biedt hun kinderen tegen allerlei uitwassen op het Net te beschermen.

De belangrijkste ondernemingen op dit gebied hebben zich achter de 'Platform for Internet Content Selection'-standaard (Pics) geschaard. Het geeft de gebruiker controle over wat er via Internet de 'huiskamer' binnenkomt. Betrokken ondernemingen hopen zo te voorkomen dat nationale overheden ingrijpen en Internet aan banden leggen.
Het zal nog wel enkele maanden duren voordat de eerste Pics-software via online-diensten enaccess providers zal worden gedistribueerd. Het is de bedoeling dat de providers Internet-pagina's die via hun dienst op het Net verschijnen, gaan keuren. Het classificatie-systeem waartoe is besloten, kent vier cijfers variërend van een nul voor de meest onschuldige 'sites' tot een vier voor de meest extreme 'sites'. Alles gebeurt overigens op basis van vrijwilligheid. Ouders kunnen zelf bepalen welke categorie ze voor hun kinderen geschikt achten. Microsoft en Netscape zullen in de loop van dit jaar 'browsers' uitbrengen, waarin de nieuwe mogelijkheden tot zelfcensuur zijn ingebouwd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.