Managed hosting door True

Carlson Wagonlit kiest Galileo

 

Zakenreisorganisatie Carlson Wagonlit Travel heeft in Europa gekozen voor het reisinformatie- en distributiesysteem van Galileo International. Dit systeem wordt wereldwijd door reisagenten gebruikt voor het maken van reserveringen bij luchtvaartmaatschappijen, hotels en autoverhuurbedrijven.

De agentschappen hebben hiervoor een online verbinding met het computercentrum in Denver. Ook kunnen zij via speciale software aanvullende diensten bieden, bijvoorbeeld het elektronisch doorgeven van bepaalde wensen of bijzonderheden van een reiziger bij het boeken van een vlucht, zoals een speciaal dieet of extra begeleiding omdat de passagier invalide is.
Carlson Wagonlit Travel heeft voor Galileo gekozen vanwege de koppeling die het systeem maakt tussen administratieve systemen en reserveringsystemen, waardoor meer informatie makkelijker te beheren is. Voor Galileo International is de nieuwe klant extra interessant, omdat deze niet uit de luchtverkeerssector komt, waar traditiegetrouw de meeste klanten zitten, maar uit de spoorwegwereld. Directeur voor Nederland Jeroen Meulendijks verwacht aan het eind van het dit jaar een spoorwegreserveringssysteem in Nederland te kunnen realiseren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/199997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.