Sparc-deel Cray verkocht aan Sun

Sun Microsystems koopt de activiteiten van Cray Research op het gebied van Sparc en Solaris. Deze afdeling past niet binnen de strategie van Silicon Graphics, de nieuwe eigenaar van Cray. Dit bedrijf beschikt al over een eigen serie processoren, verkregen uit de acquisitie van Mips Technologies.

De overnameprijs is door geen van beide partijen bekend gemaakt. Cray fabriceert op basis van de Sun-technologie een server voor zakelijk gebruik. De machine bevat maximaal 64 Sparc-processoren en is volledig compatibel met Solaris, de Unix-implementatie van Sun. Cray maakte in 1991 zijn entree in de Sparc-technologie via de overname van het failliete Floating Point Systems.
Sun beschikt met deze overname over een aanzienlijk verbreed aanbod. Dit bestaat nu uit de zelf ontwikkelde Ultra Servers, de van Integrated Micro Products overgenomen foutbestendige machines en de super-servers van Cray.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.