Verdere prijsverlagingen PC's verwacht

"Organisaties moeten gedurende de rest van het jaar PC's in kleinere hoeveelheden inkopen om zoveel mogelijk te profiteren van de continue prijsverlagingen", aldus het Amerikaanse IT-adviesbureau Meta Group.

Analisten van het bureau signaleren verschillende factoren die een verdere prijsreductie in de hand werken. "Vorige week verlaagden Compaq, AST en Acer hun prijzen. De gangbare prijsverlaging voor de zomer - om het distributiekanaal vrij te maken voor de nieuwe modellen van het derde kwartaal - gecombineerd met lagere kosten voor basiscomponenten als geheugen en processoren, hebben reeds een prijsdaling van 25 procent voor Pentiums ten gevolge gehad."
Meta verwacht dat de komende maanden verdere prijsverlagingen doorgevoerd worden. "De aankondigingen rond de netwerk computer (NC) zetten fabrikanten ertoe modellen voor minder dan 1000 dollar aan te bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.