Gartner sceptisch over netwerk-pc

"Het consortium 'Leveranciers-tegen-Microsoft' poogt met minimale investeringen maximale aandacht op te wekken.

In plaats van geld te steken in harde referentiemodellen, chipfabrieken, assemblagefaciliteiten en ontwikkelprogramma's, investeren de partijen achter de netwerk computer (NC) slechts in marketing." Dit stelt IT-adviesbureau Gartner Group in reactie op de plannen van de alliantie tussen Oracle, Sun, Netscape, IBM en Apple. "Het eerste referentieprofiel (NC-RP1) is niks meer dan een nieuwe poging van Sun om het eigen Network File System (NFS) te verspreiden in de Internet-gemeenschap", meent analist Tom Austin.
Overigens erkent Gartner wel de behoefte aan een makkelijk te beheren en functioneel rijk systeem dat applicaties van een netwerk kan plukken. "Het nu opgestelde referentieprofiel biedt echter geen eenduidige definitie van zo'n apparaat. Gedurende de tweede helft van 1997 zullen er minstens vier verschillende modellen op de markt komen. Sommige zullen gebaseerd worden op de specificaties van de NC, andere op die van Windows-machines. Hoe succesvoller de leveranciers-tegen-Microsoft zijn in het aanprijzen van de NC, des te waarschijnlijker is het dat de Windows-variant opkomt om de hele industrie rond Windows te beschermen", aldus Gartner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.