'Internet is hét medium voor ouderen'

De grootste aanwas van nieuwe Internet-gebruikers valt in Amerika te verwachten bij de ouderen in de leeftijdsklassen van boven de 55 jaar. Deze categorie heeft namelijk veel vrije tijd en dus ruimschoots de gelegenheid om op Internet rond te dwalen.

Dit zei de Amerikaanse hoogleraar Media-technologie Nicholas Negroponte vorige week dinsdag tijdens een congres in Amsterdam.
De auteur van de bestsellerDigitaal Leven en oprichter-directeur van het befaamde Media Lab, denkt dat Internet vooral het medium gaat worden van jongeren en ouderen. Mensen van middelbare leeftijd hebben het vaak te druk om uitgebreid het Net te gaan verkennen. Jammer genoeg is dit uitgerekend ook de categorie mensen die in het land aan de touwtjes trekt.
Op Internet valt in principe op drie verschillende manieren geld te verdienen. De eerste categorie bestaat uit abonnementen, bijvoorbeeld op diensten die toegang geven tot Internet. Deze groep van inkomsten zal snel in belang afnemen. De tweede categorie, die van de reclame-inkomsten, is in opkomst. Maar de snelste stijging valt te verwachten bij de transacties. In het jaar 2000 zal via het Net voor honderden miljarden dollars worden verhandeld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.