IBM's MCA-bus definitief verleden tijd

Jarenlang heeft IBM de eigen MCA-busstructuur gepropageerd, maar met de introductie van een nieuwe lijn PC-servers is daar definitief een eind aan gekomen. Voor MCA is daarin geen plaats. Naast PCI uitbreidingsmogelijkheden zullen de servers zijn uitgerust met ISA-bus voor systemmanagement services.

De PC-servers worden aangeduid als model 700, 500, 320 en 310. Daarvan is de 700 het vlaggeschip dat - voorzien van standaard Intel-moederbord - 1 tot 4, en later 1 tot 6 Pentium Pro-processoren kan bevatten. De 500 kan twee cpu's bevatten en beide modellen zijn bedoeld voor omgevingen waar bedrijfszekerheid van cruciaal belang is. De 320 en de 310 zijn bedoeld voor het midden en kleinbedrijf. De PC-servers vervangen de modellen 85 en 95.
Voor de nieuwe servers heeft IBM een cluster-technologie in licentie genomen waarbij maximaal drie servers via I/O-bussen zijn te clusteren. Verder onderzoekt men de mogelijkheden om compleet geconfigureerde Notes-servers op de markt te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.