Managed hosting door True

Intel introduceert snelle USB-bus

 

Al anderhalf jaar lang gonst het van de geruchten dat Intel een nieuwe standaard aan het ontwikkelen is waardoor randapparaten sneller met de PC kunnen communiceren.

In februari van dit jaar lichtte het bedrijf een tipje van de sluier op; nu is de standaard een feit en zijn 'industry evaluation sets' - PC's waarin de standaard is geïmplementeerd - voor evaluatie beschikbaar. De USB (Universal Serial Bus) laat maximaal 127 onderling met elkaar verbonden apparaten via één digitale seriële verbinding met de PC communiceren. De communicatiesnelheid is maximaal 12,5 Mb per seconde en een extra sub-kanaal heeft een doorvoersnelheid van 1,5 Mb per seconde.
Het voordeel van USB is dat de systeemkast niet open hoeft als er randapparatuur aangesloten wordt, zoals voorheen bij bijvoorbeeld scanners met een eigen interface wel noodzakelijk was. Bovendien is de standaard volledigplug and play en is het mogelijk om een scanner aan te sluiten terwijl de computer aanstaat. De USB-standaard is ontwikkeld in samenwerking met Compaq, DEC, IBM, Microsoft, Nec en Northern Telecom. Om USB volledig te integreren moet de PC beschikken over een speciale PCI chipset die Intel al beschikbaar heeft voor zowel Pentium- als Pentium Pro-systemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/200129). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.