Managed hosting door True

Java en Netscape standaard in AIX

 

Gebruikers van de nieuwe versie van het AIX-besturingssysteem van IBM krijgen gratis hulpmiddelen voor het optimaal benutten van Internet. Het gaat hierbij onder andere om de programmeertaal Java en de browser Netscape.

Op die manier wil IBM een eenvoudige toegang bieden tot Internet aan gebruikers van het RS/6000-systeem. Dat zegt Donna van Fleet,vice-president AIX-ontwikkeling van IBM's RS/6000-divisie. De nieuwe versie (4.2) van AIX is geschikt voor alle RS/6000-platformen, uiteenlopend van een laptop tot een mainframe. Van Fleet is het eens met Oracle-topman Larry Ellison, die voorspelt dat een simpele netwerkcomputer het in de toekomst gaat winnen van de personal computer.
Zij schetst dat AIX hiervoor vier technieken moet beheersen. "In de eerste plaats moet het besturingssysteem goed overweg kunnen met Internet. Tweede eis is het aankunnen van elektronisch winkelen, waarbij het grote probleem van dit moment de beveiliging van transacties betreft. Ten derde moet het vlekkeloos kunnen communiceren via complexe netwerken." Als vierde en laatste techniek noemt zij de eis dat enorme stromen gegevens snel verwerkt moeten worden. Hiervoor komt IBM binnenkort met een snelle video-server.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/200137). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×