TCP/IP verovert ook mainframe-wereld

Het Internet-protocol TCP/IP wordt langzaam maar zeker de universele standaard op basis waarvan computers met elkaar converseren. Als eerste waren de op Unix-gebaseerde netwerken gestandaardiseerd rond het Transmission Control Protocol/Internet Protocol.

Daarna volgden de netwerken met mini- en host-systemen van Hewlett-Packard en Digital Equipment Corporation. Maar daar blijft het niet bij. Ook de marktleider in PC-netwerken, Novell, zegt dat het eigen IPX-protocol (Internetwork Packet eXchange), hoewel superieur, op termijn plaats zal maken voor TCP/IP.
Ten slotte zal het laatste bolwerk van bedrijfseigen protocollen, de IBM-mainframe-wereld, de komende jaren overstag gaan. Volgens onderzoek van International Data Corporation zal het gebruik van TCP/IP in het jaar tweeduizend ongeveer op de helft van alle mainframes praktijk zijn. Het huidige ongekende succes van het TCP/IP-gebaseerde Internet geeft het protocol een belangrijke nieuwe impuls. Bovendien is momenteel op zo goed als elke PC in verschillende varianten een TCP/IP-stack aanwezig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.