Forse versnelling HP-werkstations

Begin deze week introduceerde Hewlett-Packard een compleet nieuwe serie technische werkstations gebaseerd op het eveneens nieuwe processortype PA8000. Beweerd wordt dat de systemen zo'n 30 tot 60 procent sneller zijn dan die van de concurrentie.

Vooral op het gebied van grafische presentie heeft HP zijn best gedaan de concurrentie van zich af te schudden: niet alleen met nieuwe grafische subsystemen, maar ook met een nieuwe interface, gericht op het ontsluiten van gegevens in complexe client/server-omgevingen.
Deze nieuwe gebruikers-interface is gebaseerd op de Common Open Desktop Environment (CDE). Een andere component van de nieuwe omgeving vormen de standaard mee te leveren tools voor communicatie met andere gebruikers. Videoconferencing alsook gereedschappen waarmee documenten gezamenlijk te bewerken en te bespreken zijn, maken van de nieuwe werkstations een krachtig hulpmiddel voor ontwerpers. In eerste instantie draait de nieuwe desktop-omgeving op Unix, later volgt een versie voor Windows NT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.