Cabletron koopt ATM-specialist Zeitnet

Cabletron Systems neemt de jonge Californische ATM-leverancier Zeitnet over via een aandelenruil ter waarde van ongeveer 140 miljoen dollar. De acquisitie versterkt Cabletron in de relatief nieuwe markt voor Asynchronous Transfer Mode.

Strategisch gezien lijkt de overname een juiste zet, maar op de korte termijn zal de overname drukken op de winst. Zeitnet is in 1993 opgericht, heeft 122 mensen in dienst en zette vorig jaar ongeveer 7 miljoen dollar om. De 'start up' was er nog niet in geslaagd om winst te behalen. Met een prijskaartje van twintig keer de jaaromzet lijkt Cabletron vorstelijk te betalen voor de ATM-technologie.
Door de Zeitnet-produkten krijgt Cabletron nu toegang tot het lagere en midden-segment van de ATM-markt. Met ATM, Fast Ethernet (via een gedeeltelijke overname van SMC in februari) en Isdn lijkt Cabletron nu een plaats te hebben veroverd in alle snel groeiende segmenten van de netwerkmarkt. Bovendien gaan Cabletron en PC-marktleider Compaq samenwerken op het vlak van het management van netwerken. Laatstgenoemde wordt daarmee Spectrum-partner. Compaq hoopt zich hiermee te onderscheiden van de andere leveranciers van PC-servers: HP, IBM en Sun. Spectrum is Cabletrons 'enterprise management platform' waarmee netwerken beheerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.