Microsoft stapt in bedrijfsapplicaties

Het gerenommeerde marktonderzoeksbureau Forrester Research gelooft dat Microsoft op korte termijn een aanval zal openen op de markt van bedrijfsapplicaties. De bouwer van Windows probeert hiermee een concurrent te worden van ondernemingen als Sap, Oracle en het Nederlandse Baan.

De strategie die Microsoft zal toepassen is gericht op het terugbrengen van de complexiteit van dergelijke applicaties, het gebruik maken van de mogelijkheden van een zware 'client' en het integreren van deze applicaties met andere software. Bovendien zal Microsoft naar verwachting het produkt ver onder de huidige prijzen van dergelijke systemen aanbieden.
Forrester verwacht dat Microsoft zal beginnen met het bouwen van zakelijk georiënteerde objecten. Deze moeten de basis vormen voor veelomvattende applicaties. Bovendien rekent 's werelds grootste software-leverancier op de hulp van onafhankelijke producenten. Microsoft zal programmeer-interfaces definiëren die het voor derden interessant maakt hun eigen produkten voor dit raamwerk geschikt te maken. "De huidige leveranciers van bedrijfsinformatiesystemen steunen vooral op oudere technologie, terwijl jongere bedrijven niet de functionaliteit van een Sap of Baan kunnen leveren. Microsoft past hier precies tussenin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.